Εικονίδιο αρχικης

Οδηγός Χρήσης API για Προγραμματιστές

Καλωσορίσατε στον Οδηγό Χρήσης του API του Ψηφιακού Αποθετηρίου για προγραμματιστές! Το API σας παρέχει μια εύκολη και αποτελεσματική μέθοδο για να αποκτήσετε πρόσβαση και να αλληλεπιδράσετε με το σύστημα μέσω των δικών σας εφαρμογών. Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξουμε πώς να ξεκινήσετε και πώς να χρησιμοποιήσετε το API για να αποκτήσετε πρόσβαση στα δεδομένα και τις λειτουργίες του συστήματος.

Βήμα 1: Αποκτήστε το API Key Προτού ξεκινήσετε, πρέπει να αποκτήσετε το API Key σας. Αρχικά δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό χρήστη, εάν δεν έχετε ήδη έναν. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να ζητήσετε το API Key σας από την ενότητα "Αιτήσεις αδειοδότησης API" ή πατωντας το button «Αιτηση αδειοδότησης» στο τελος της σελίδας.

Βήμα 2: Διαβάστε την ενημερωμένη Τεκμηρίωση Πριν ξεκινήσετε να αναπτύσσετε, βεβαιωθείτε ότι έχετε μελετήσει την τεκμηρίωση του API. Η τεκμηρίωση περιέχει όλες τις λεπτομέρειες για τις διαθέσιμες κλήσεις και παραμέτρους του API μας, καθώς και παραδείγματα κώδικα για να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε.

Βήμα 3: Κάντε μια Αίτηση Τώρα που έχετε το API Key και την τεκμηρίωση, μπορείτε να κάνετε μια αίτηση στο API μας. Χρησιμοποιήστε το API Key σας για να εξουσιοδοτήσετε τις αιτήσεις σας. Παρακάτω παραθέτουμε ένα απλό παράδειγμα αίτησης μέσω κώδικα Python:

import requests

api_key = 'Το_API_Key_Σας'
url = 'Η_URL_του_API'

headers = {
'Authorization': f'Bearer {api_key}'
}

response = requests.get(url, headers=headers)

if response.status_code == 200:
data = response.json()
# Εδώ μπορείτε να επεξεργαστείτε τα δεδομένα που λάβατε
else:
print('Σφάλμα κατά την ανάκτηση δεδομένων.')

στο οποίο μπορείτε να αντικαταστήσετε το "Η_URL_του_API" με τα παρακάτω:

  • /api/v1/collections
  • /api/v1/digitalobjects
  • /api/v1/digitalobjects/all
  • /api/v1/digitalobjects/{id}
  • /api/v1/digitalobjects/formated/data
  • /api/v1/collections/all
  • /api/v1/collections/{id}
  • /api/v1/collections/formated/data
  • /api/v1/vocs/{name}

Βήμα 4: Αναπτύξτε την Εφαρμογή Σας Με τη βοήθεια του API, μπορείτε τώρα να αναπτύξετε τις δικές σας εφαρμογές που θα χρησιμοποιούν τα δεδομένα και τις λειτουργίες του συστήματός μας. Εξερευνήστε τις δυνατότητες του API και δημιουργήστε εξατομικευμένες λύσεις που θα καλύψουν τις ανάγκες σας και των χρηστών σας.

Αυτός είναι ένας σύντομος οδηγός για να ξεκινήσετε με το API μας. Μην διστάσετε να διαβάσετε την πλήρη τεκμηρίωση για να ανακαλύψετε περισσότερες λεπτομέρειες και να βελτιώσετε τις δυνατότητες της εφαρμογής σας.